Lost password?

Om oss


Om Företaget

blueprint4

SP Inredning & Snickeri registrerades 1983 av Seppo Peltonen, utbildad möbelsnickare men även med utbildning och yrkeserfarenhet inom både svets och elektronik. Företaget tillverkar på beställning allt inom möbel- och inredningssnickeri. Sedan 2008 drivs företaget som ett AB och har tre personer på löneslistan och en lärling.
 Vi tillverkar vissa produkter i serier, men en specialiteter är att enstyckstillverka en möbel eller annat föremål som inte finns att hitta på den öppna marknaden, och inte minst – att vara behjälplig med fiffiga lösningar. Ett stort intresse och mångårig erfarenhet av båtar, både i trä och av modernare material, har resulterat i båtarbeten av skiftande slag. Vi har även möjlighet att hjälpa till med viss sömnad. 
Vi kan till konkurrenskraftiga priser ta fram förslag och tillverka antingen något eller några få exemplar av en produkt, del av produkt eller ett tillbehör i serier av olika storlek. Vi är bra på att kombinera trä och olika plaster, både hårdplast och mjuka som PT, PZ, AZ osv.

Våra kunder

Contacts2

Vi gör arbeten främst till landsting och kommuner, är underleverantörer till, och samarbetar med andra företag. 
Att de största kunderna genom åren varit hjälpmedelsverksamheterna – främst i Stockholm men även i övriga landet – är ingen slump. Tidigare anställning både på hjälpmedelscentraler i Stockholm och ett av landets största hjälpmedelsföretag, har gett en stor kunskap och förståelse för de funktionshindrades särskilda behov och den betalande hjälpmedelsenhetens önskemål. I mån av tid gör vi även arbeten åt privatpersoner.

Leverans och eventuell montering

Box double tape

Vi levererar och vid behov monterar gärna själva inom rimligt avstånd från Södertälje. I övrigt används transportföretag enligt överenskommelse med kunden. Vi har skickat möbler runt om i hela Sverige, det förekommer att de flyttas med utomlands – därför är det viktigt att monteringen fungerar perfekt och lättförståelig manual bifogas.

Tekniska hjälpmedel för funktionshindrade

Lightbulb

De av våra produkter som säljs som tekniska hjälpmedel är registrerade hos Läkemedelsverket och CE-märkta. Vi är även anslutna till Hinfo.
Vi har tagit fram olika produkter, tillbehör och delar att använda till anpassningar på hjälpmedelsverksamheterna, ofta efter förfrågan från tekniker och/eller konsulenter. Se under Produkter i rullgardinsmenyn ovan t.ex pallar, bålstödsdynor, sidostöd, sängförhöjningsramper med flera.

Genom åren har vi specialtillverkat ett mycket stort antal sängar, främst till barn och ungdomar men även till vuxna vars behov inte täcks av de serietillverkade hemsjukvårdssängar som finns att få via hjälpmedelsverksamheterna. Sängen tillverkas efter samråd med hjälpmedelskonsulent, förskrivande arbetsterapeut eller sjukgymnast och familj eller i förekommande fall personal på ett boende. I de allra flesta fall står landstinget eller kommunen för kostnaden. Se vidare under Produkter, Sängar, sänganpassning.